VrijMiPost #14

In #14 van de VrijMiPost een spannende (soft) launch van ons Podcast Management System, AI strategie, tools, apps en wat me nu vooral bezig houdt... de volgende funding ronde van Springcast.

Deze week lanceerden we stilletjes een professioneel Podcast Management Systeem voor organisaties die podcasts inzetten als een marketing-communicatiekanaal. We hebben er ruim 1,5 jaar aan gebouwd. Spannende tijden dus 😃 Onderaan het artikel meer daarover, mocht je het interessant vinden.

Want opvallend is dat Podcasting niet meer in de innovatielijstjes staat, maar in de budgetten. Zoals ik al in de VrijMiPost #13 deelde, blijkt ook uit de cijfers dat het podcast-kanaal volwassen is geworden.

In de US is het medium podcasts net zo groot als televisie in de leeftijdscategorie 18-34. In Nederland luistert de helft van de bevolking al podcasts. Dus als podcasting nog niet in je strategie zit... 🧠 [bron]

AI… daar gebeurt ook van alles

Disclaimer: dit is geen betaalde aanbeveling. Ik heb het boek zelf gekocht en beveel het oprecht aan.

Er zijn echt serieus veel AI-nieuwsbrieven, dus ik ga je geen overview geven van wat er allemaal in deze markt gebeurt, maar wel een paar toffe dingen die ik de afgelopen week tegenkwam.

Bij Springcast doen we nog niet heel veel met AI. Vooral omdat ons type klant er nog niet veel mee doet (ivm privacy zorgen). Maar nu er ook steeds meer privacy-focused oplossingen komen, gaan wij hier de komende maanden ook strategie op ontwikkelen.

En met Springcast-investeerder en AI-expert Remy Gieling aan boord, hebben we toegang tot de kennis die we nodig hebben om dat te doen. En weet je wat goed nieuws is? Jij ook! Want Remy schreef samen met Job van den Berg een handboek AI strategie.

Remy ken je ongetwijfeld van RTL-Z, De Ondernemer, MTSprout of andere business labels. Hij wordt gezien als de Nederlandse AI expert en met zijn boek krijg je niet alleen inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen binnen AI, maar ook een handig stappenplan om een AI-strategie te ontwikkelen.

Tools, tools, tools…

Ondanks alle drukte waarin ik me bevind met de funding ronde, spelen tools ook een grote rol in mijn dagelijkse leven. Ik kwam een interessante AI-content tools tegen, maar trok ook weer mijn marketing-gereedschapskist open voor Springcast PRO. Komt ie…

Dé tool waarmee ik straks alle automations ga inrichten voor Springcast PRO. Het is indrukwekkend om te zien hoe ActiveCampaign zich de laatste jaren heeft ontwikkeld van nieuwsbrief-systeem tot bijna volwaardig (en stuk goedkoper) Hubspot-alternatief (blog hierover volgt ;)).

Nog nooit mee gewerkt? Of al een tijdje niet meer mee gewerkt? Probeer het eens uit. Werkt als een tierelier.

Ik schreef een paar maanden geleden een artikel over hoe ik Notion gebruikte. Inmiddels heb ik mijn Journal uit Notion gehaald en gemigreerd naar Reflect (review volgt).

Maar Notion speelt wel een belangrijke rol in mijn funding ronde. Ik bouwde in 30 minuten een Investor CRM waar ik niet alleen alle investeerders in kan bijhouden, maar ook alle gespreksverslagen, notities, etc.

AI Teskt schrijver

Ik ben er eerlijk gezegd nog niet helemaal over uit wat ik vind van AI-teksten. Ik vind het in dit stadium voor leuk om er mee te spelen, maar voel weerstand om de teksten ook echt te gebruiken. Vaak niet goed genoeg of te onpersoonlijk. Maar ondanks dat wil ik toch een interessante tool delen die indruk maakt als het gaat om kwaliteit.

Byword.ai genereert hoge kwaliteit content met AI... ook in het Nederlands en werkt vooral goed als je artikelen schrijft waar geen persoonlijke ervaring aan verbonden is. Dus stel dat je een artikel moet schrijven zoals ‘10 Tips voor je volgende podcast aflevering’, dan kan deze tools je helpen.

Kritische noot en mening is dat ik het sterker vind om dat artikel te schrijven vanuit je ervaring, dus ‘10 Lessen die ik leerder van 100 podcast afleveringen’. Maar goed… wil niet zeggen dat het AI-artikel niet waardevol is voor de lezen.

Springcast PRO

Binnenkort ga ik een mooi artikel schrijven over hoe we Springcast PRO hebben ontwikkeld. Want dat is geheel in start-up style gegaan.. inclusief de drama van een mislukte lancering en een heroïsche come-back :)

Maar wat wel leuk is om te delen, is wat ik bedoel met ‘professioneel Podcast Management Systeem’.

Want de wat grotere organisaties en uitgevers hebben andere wensen en eisen als het gaat om het managen van hun podcasts. Als ik Springcast PRO in 5 bullets zou moeten typeren, dan zijn dit de belangrijkste eigenschappen.

  • Meest betrouwbare analytics (machine learning om bots en afwijkingen te detecteren)

  • Multilevel workspaces

  • Interne podcast app met SSO

  • Advanced User Management

  • Collaboration & PM

Klein screenshotje kan geen kwaad 😉 Hier kun je goed zien hoe je kunt switchen tussen de verschillende workspaces. Maar ook het lekkere design (gemaakt door onze Head of Product, Stephan)

Trivia

  • Op dit moment ben ik druk bezig met de volgende funding ronde van Springcast. Iets waar ik 5 jaar geleden niet aan moest denken, maar wat ik nu misschien wel een van de leukste dingen vind om te doen… praten met Angel investors en investeringsfondsen. Learnings van dit proces volgen.

  • Ik schrijf op dit moment een artikel over de beste journal app

  • Ik ben (hopelijk voor de laatste keer) toch weer van Ghost af. Vooral door een double optin beleid en mails die in de SPAM-box kwamen. Nee… Beehiiv is het nu helemaal 😉 Review volgt.

Join the conversation

or to participate.