VrijMiPost #13

LinkedIn nieuwsbrieven waren lang niet bij mij en ik ben er alleen mee begonnen omdat ik bijna geen bereik had met organische posts. Maar nu ik ermee begonnen ben, zie ik de voordelen. Ik neem je mee in deze relatief nieuwe wereld.

Laat ik beginnen met mijn LinkedIn experiment. De learnings volgen elkaar snel op. Waar ik nog steeds dagelijks wordt geconfronteerd met mijn vorige experiment (hele dag meldingen van likes, comments en shares), heb ik ook iets moois ontdekt. De LinkedIn nieuwsbrief. Dat ziet er veelbelovend uit! In een week tijd meer dan 500 nieuwe subscribers!

Ik heb zowel mijn learnings van het gefaalde experiment in een blog gedeeld als mijn succeservaring (so far) met de LinkedIn nieuwsbrief. Je kunt ze hier lezen:

Podcast monitor editie 10

Bij Springcast zien we de afgelopen 12 maanden een toename aan grote organisaties die podcasts steeds meer gaan inzetten als een volwaardig communicatiekanaal.

De maturity op dit vlak neemt steeds meer toe. Mooi voor de podcast markt, maar vooral voor mensen die de voorkeur geven aan het audio medium voor het consumeren van content.

En waarom worden podcasts steeds vaker ingezet als communicatiekanaal? Nou... hierom:

De helft van de Nederlanders luistert naar podcasts. En ook nog eens een aantal doelgroepen die soms wat lastiger te bereiken zijn.

Spotify begint met online courses

In de nieuwsbrief van Stan Steeghs las ik deze week dat Spotify start met online courses. Een interessante move, maar persoonlijk ben ik bang dat ik straks door de bomen het bos niet meer zie binnen de app. Als ik nu al even snel een liedje of afspeellijst zoek, word ik vaak al gehinderd door alle podcasts.

Laat even in de comments weten wat je hiervan vindt? Of waar je denkt dat Spotify heen groeit de komende jaren.

Je brein als snelkookpan

Microsoft human factors lab deed onderzoek met behulp van EEG's naar de impact van meetings op ons brein. Misschien heb je dit plaatje al eerder gezien... in dat geval reminder ;), zo niet... zelfs een hele korte break tussen meetings voorkomt al dat je brein over de kook raakt.

Dus mijn tip... plan voortaan meetings van 45 minuten en zorg dat je dat kwartiertje voor jezelf houdt. Works miracles! En dan het liefst even kort bewegen... en zeker geen mail lezen (reminder for self).

Volg Dan Go voor meer tips over gezondheid en personal performance.

Trivia & interessant

  • Cool. Je uitgelichte afbeeldingen hebben een kleur per categorie?

    • Jah 😔... dat zou mijn leven wel makkelijker maken, maar... teveel blauwe posts achter elkaar en ik krijg kortsluiting. Nee, ik mag het mezelf graag moeilijk maken, dus met iedere featured post een unieke kleur kiezen 🫣 (kijkje in mijn OCD brein)

  • We gaan nu echt bijna Springcast PRO lanceren! We zijn de eerste gemeentes, overheden, uitgevers en bedrijven aan het voorbereiden op de overstap. Dit wordt echt een game changer voor de zakelijke podcaster. Maar nu eerst landingspagina afronden (deel ik deze week op LinkedIn).

  • Deel in de comments even welke interessante content jou deze week aan het denken zette. Of die wellicht interessant is voor anderen.

Interessante posts

De onderstaande post gaat over het anders benaderen van funding rondes voor start-ups. Deze kwam als geroepen, want ik raakte het padje kwijt van in wat voor ronde we aangekomen zijn. Dit helpt ;)

Join the conversation

or to participate.