De Nederlandse Businesscoach voor freelancers, founders & solopreneurs

Hi, ik ben Nico. Dé business coach die niet alleen aan de zijlijn staat om te vertellen hoe het moet, maar de business coach die zijn mouwen opstroopt en zelf bedrijven bouwt.

Want laten we eerlijk zijn... als je ze goed weet hoe je bedrijven moet bouwen... waarom zou je dat coach dan niet meer doen? Ik bedoel... er is geen snellere manier om vermogen op te bouwen dan succesvolle bedrijven te bouwen ;)

Op dit moment bouw ik aan Springcast en we groeien als kool. Ik was lekker aan het coachen, zag een mooie kans en ben gaan doen wat ik het beste kan... een bedrijf bouwen.

Maar genoeg over mij... je kunt mijn hele verhaal hier lezen als je er nog niet klaar mee bent ;)

Nu even over jou...

Waarschijnlijk ben je al lekker bezig en heb je al veel dingen voor elkaar. Maar nu is het tijd om een volgende stap te maken. Of misschien loop je juist tegen een grote kans of uitdaging aan en ben je op zoek naar een business coach die als sparringpartner kan fungeren.

Dan ben je aan goede adres... maar ik moet waarschuwen... ik kan maar een paar ondernemers tegelijk coachen, dus ik kan niet beloven dat ik ruimte heb.

Oh... en mijn sessies zijn altijd 1-op-1 en kosten veel geld... ik zeg veel geld, omdat het woord 'duur' niet wil gebruiken. De meeste ondernemers die ik heb gecoacht, hebben het dubbel en dwars terugverdiend. Een sessie van een uur kost €500, maar na dat uur ben je gegarandeerd een stap verder.

Business coach voor het MKB

Sparren met een ervaren Business Coach over grote vraagstukken en de volgende stappen?

Mijn vraag aan jou is... wil je eindelijk die doelen realiseren en groeien als ondernemer en mens? Als business coach help ik je om je doelen te bereiken. Niet alleen met kennis uit de boeken, maar vooral met mijn eigen ervaring als ondernemer en business coach.”

Over mij

Zoals je dus hebt kunnen lezen ben ik geen typische business coach. Veel business coaches zijn primair coach. Ik ben primair ondernemer en secundair business coach. Ik ben 5 jaar lang primair business coach geweest en heb 500+ ondernemers gecoacht.

Maar na 5 jaar merkte ik dat mijn eigen ontwikkeling begon te stagneren. Want ik was alleen maar kennis aan het delen en niet meer aan het vergaren. Natuurlijk las ik boeken en leerde ik ook weer van de mensen die ik coachte, maar dat is toch anders dan ervaring opdoen.

En daarom besloot ik zelf ook weer te ondernemen en te stoppen als fulltime coach. Vandaag de dag coach ik slechts een handje vol ondernemers en alleen als er écht een klik is en als ik écht denk dat ik van toegevoegde waarde kan zijn.

Vraagstukken

Ik ben als business coach op m'n best als je bij me komt met strategische vraagstukken of als je echt een kritische situatie hebt met veel urgentie. Dat kunnen uitdagingen of kansen zijn. Maar ik kan je ook goed helpen met strategisch positioneren, nieuwe kansen signaleren of een groeiplan opstellen.

Strategische vraagstukken:

Ik coach het liefst op strategische vraagstukken en de strategische executie. Want zonder plan kom je nergens... of overal ;) en zonder executie ben je slechts een plannenmaker. Dit is waar ik onder andere mee kan helpen:

 • Je propositie aanscherpen voor meer tractie

 • Een belangrijke strategische keuze maken

 • Je businessplan checken en challengen

 • Een plan maken om je doelen te bereiken

 • De next steps bepalen voor de business

 • Sparren over focus, kansen en uitdagingen

🧐 Nog even... wat doet een business coach ook alweer?

Misschien heb je nog geen ervaring met een business coach. Of misschien is het handig om toch even te verduidelijken wat je specifiek van mij als business coach kan verwachten.

Een business coach (zoals ik) kun je het best vergelijken als een compagnon zonder aandelen. Je kunt in vertrouwen sparren over strategische of belangrijke kwesties waar je wel wat extra perspectief kan gebruiken.

In het verleden hielp ik mensen met de volgende concrete vraagstukken;

⚖️ Een succesvolle freelancer helpen om de keuze te maken tussen agency bouwen, een slimmer verdienmodel ontwikkelen of status quo behouden en winst investeren voor later.

🚀 Een kleine agency helpen om een concurrerende propositie te ontwikkelen, waarmee meer tractie zou ontstaan (missie geslaagd) en dit uit te bouwen tot een groei van 4 fte naar 20 fte.

🔥 Een stagnerende business analyseren om samen te kijken welke opties er zijn om de groei weer aan te jagen en de optie te toetsen aan jouw persoonlijke doelen en kaders.

🧭 De impact van een potentiële strategisch partnership, fusie of verkoop in kaart brengen en de scenario's afwegen door te kijken naar jou als ondernemer, het bedrijf en de markt.

Overige vraagstukken

Over het algemeen kun je voor bijna alle vraagstukken wel bij een business coach terecht, maar hier nog een paar voorbeelden van waar ik je nog meer mee kan helpen:

 • Meer focus als ondernemer krijgen

 • Motivatie terugvinden als je even in een dip zit

 • Marketing & sales plan opstellen en/of finetunen

 • Beter worden in financiële cijfers lezen

 • Next steps in persoonlijke ontwikkeling bepalen

Hoe ik jou kan helpen

Sparringspartner, mentor en coach voor freelancers, solopreneurs en het MKB

Natuurlijk kun je alles zelf gaan ondervinden en ontdekken, maar je verliest veel tijd, je maakt kostbare fouten en brandt jezelf op. Daarom hebben bijna alle succesvolle ondernemers een coach of mentor.

Soms formeel, soms informeel. Maar ze hebben allemaal een ervaren sparringspartner of business coach die hen helpt en adviseert bij complexe vraagstukken.

✅ Een goede business coach laat je zien hoe jijzelf en jouw onderneming sneller en effectiever kunnen groeien naar het volgende niveau dan dat je dat zelf alleen zou kunnen.

✅ Een goede business coach is er als je 'm nodig hebt. Je kunt hem bellen, mailen of een berichtje sturen om te sparren over lastige kwesties.

✅ Een goede business coach ziet wat jij niet ziet en helpt je om te achterhalen wat jouw doorbraak in de weg staat.

Wat je kunt verwachten van het coachingstraject

Als business coach help ik jou bij het behalen van je doelen.

1️⃣ We bepalen je focus en stellen duidelijke doelen

Ik ga je helpen om meer focus te krijgen en samen formuleren we concrete doelstellingen. Daarnaast brengen we jouw persoonlijke kaders in kaart, zodat het een bedrijf wordt waar je ook daadwerkelijk blij van wordt.

2️⃣ We maken een concreet actie- ontwikkelplan​

Iedere sessie bepalen we wat de prioriteiten zijn voor de komende maand op basis van de doelstellingen en strategie die we samen hebben bepaald. Zo zorgen we ervoor dat je iedere maand een stapje dichter bij je doelstellingen komt.

3️⃣ Ik ben jouw stok achter de deur

Als ondernemer moet je veel ballen in de lucht houden en daarom is het soms lastig om de lange termijn te prioriteren boven de alledaagse beslommeringen. Onze maandelijkse sessie is jouw stok achter de deur om te werken aan je doelen.

4️⃣ Jij houdt alle vrijheid en ruimte om aan je bedrijf te werken

Eens per maand draait het 90 minuten lang 100% om jou en jouw doelen. Het is de tijd waarin je rustig met een ervaren ondernemer na kunt denken over belangrijke zaken met betrekking tot jouw zakelijke en persoonlijke doelen. Klanten noemen het ook wel eens 'me time'.

5️⃣ We sparren over problemen, uitdagingen en kansen​

Als ondernemer komen er dagelijks problemen, uitdagingen, kansen en bedreigingen op je pad. Welke kansen moet je pakken en welke negeren? Hoe kun je het beste dat ene probleem tackelen? Als je ergens mee zit, kun je met mij bellen, mailen of een sms sturen. 

1-op-1 Business coaching door een ervaren ondernemer.

Ik ben business coach geworden, omdat ik ondernemers wil helpen bij het maken van lastige en strategische keuzes.

Zelf heb ik veel aan coaches gehad in de tijd dat ik 3 snelgroeiende bedrijven heb opgebouwd. Zonder hun advies had ik nooit zo snel kunnen groeien en had ik mezelf waarschijnlijk opgebrand.

Na de verkoop van mijn bedrijven heb ik besloten om mijn ervaringen te delen met andere ondernemers.

Zie mij maar als de compagnon zonder aandelen. Je kunt me bellen, mailen en berichtjes sturen. En eens per maand werken we samen aan strategische vraagstukken.

⚠️

Ben je geïnteresseerd in business coaching, stuur me dan een mail op mail[at]nicooud.com.

Praktische informatie

Nog een paar praktische zaken over hoe je met mij, als business coach, samenwerkt:

 • Geen contracten, je kunt 1 sessie doen of iedere maand een.

 • We maken eerst uitgebreid kennis om te zien of er een match is

 • Het tarief is €500 per sessie en ik werk niet mee aan subsidies en vouchers (je haalt er meer uit als je de financiële pijnprikkel voelt).

 • Ik doe niet aan refunds. De intake is het moment waarop we besluiten.

 • Annuleren moet minimaal 48 uur van tevoren

Ben je nog niet afgehaakt? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat er een match is ;) Stuur me een mail als je een keer wilt kennismaken.