VrijMiPost #12

We gaan het helemaal anders doen... mijn nieuwsbrief dan. Vroegah stuurde ik één inhoudelijk artikel, maar vanaf nu krijg je van mij een mail zoals deze met verschillende soorten content, zoals artikelen die ik schreef, maar ook micro-updates of interessante dingen die ik tegenkwam.

Voor de oplettende volger... ik ben inderdaad weer van Substack af 🙄 Ik gebruik weer Ghost voor mijn nieuwsbrief en blog. Ik miste de schrijfervaring van Ghost en liep tegen een paar grote beperkingen van Substack aan, namelijk;

  • Het is een gesloten systeem en je kunt het niet integreren met andere tools.

  • De zoekfunctie toont maar 3 resultaten van mijn blog en daarna van andere bloggers op het platform.

  • Ik kan geen podcast player embedden in blogposts, alleen de native podcast functie gebruiken (waar je geen analytics op krijgt... los van dat no way on earth ik een podcast oplossing gebruik die niet van Springcast is ;))

Je kunt op de website geen feedback (hartjes) meer geven, maar wel in de mail. Dus als je me feedback wil geven, geef dan onderaan de mail even een duimpje ;)

Artikelen

Over Ghost gesproken... een paar maanden geleden schreef ik hoe ik na 15 jaar afscheid had genomen van Wordpress en hoe ik Ghost in gebruik had genomen.

Verder herschreef ik deze week mijn artikel over het analyseren van je doelgroep. Zeker door mijn recente ervaringen met Springcast, leek het me goed om mijn 3 jaar oude artikel te herschrijven. Ik voegde 'The start-up way' toe aan het artikel.

Op de socials

Ik ben weer wat meer actief op LinkedIn (connect gerust met me) en recentelijk probeerde ik een LinkedIn strategie uit die ik vroeger gebruikte. Dat houdt in: 3x luchtige content en dan diepgaande content delen. Nou... dat pakte anders uit dan verwacht 🙄 

Een paar feitjes:

  • 100.000+ views

  • 1.000+ likes

  • 10 nieuwe connecties

  • 0 nieuwe nieuwsbrief abonnees

  • 4 uren kwijt aan comments beantwoorden en liken

En als klap op de vuurpijl... het artikel dat ik daarna wilde promoten... 5 likes 🫤 Dit experiment gaat in het bakje... 'distraction'. Of zie jij dat anders? Laat het me weten in de comments ;)

Mijn vrouw (Majella) moest er wel om lachen. "Als er iemand is die niet van small talk houdt, dan ben jij het" En dat klopt. Ik hou meer van inhoud... zeker op LinkedIn.

Zie hier Post #1 en Post #2 en de echt goede post waar ik dus wel bereik op wilde hebben... als je die nog wil liken... goed voor mijn ego ;) En echt een goed artikel.

De Springcast journey

In noemde het al in mijn artikel over het maken van een doelgroep analyse... door veel te spreken met onze klanten en partijen in de markt hebben we een heel nieuw product ontwikkeld voor grotere organisaties, zoals uitgevers, corporate organisaties en professionele podcast makers.

Dat product gaan we over 2-3 weken lanceren en dit is zo'n fase waar ik het goed op doe... chaos, hectiek en progressie. Van werken aan een funding ronde tot aan het testen van een product en het bouwen van een landingpage. I love it! ❤️

Zoals Quintin Schevernels altijd zegt... (Volg Quintin voor nieuws over tech en start-ups)

"Je hebt peace time CEO's en War time CEO's."

Trivia & micro's

Een sectie met klein, soms onbelangrijke dingetjes waar ik mee bezig ben of die ik leuk vind om te delen.

  • Ik ben dit jaar begonnen met piano spelen (ik deel binnenkort waarom) en dit zijn de twee nummers die ik aan het einde van het jaar wil kunnen spelen; Experience en Comptine d'un autre été (Amélie). Ambitieus, maar ik heb een proces... ;)

  • Een handige tools voor LinkedIn content die ik deze week heb ontdekt is Taplio. Ik ben er nu mee aan het experimenteren. Update volgt.

Hoe vond je mijn nieuwsbrief?

Laat me onderaan deze mail met de duimpjes weten of je deze mail waardevol of leuk vond om te ontvangen. Jullie feedback helpt me om het niveau van mijn nieuwsbrief te blijven verhogen.

Join the conversation

or to participate.