Onderzoek: 55% zakelijke leiders & founders luisteren podcasts

Maar liefst 55% van hen luistert regelmatig naar podcasts. Ontdek in dit blogbericht waarom deze trend zo significant is en welke impact het heeft op B2B-marketingstrategieën.

✳️ Dit artikel in 3 bullets

1. Podcast Populair onder business leaders: 55% van de zakelijke leiders en founders, en 51% van executives en medewerkers in leiderschapsrollen, luisteren regelmatig naar podcasts en zijn aandachtig voor reclame- en merkboodschappen.

2. Effectiviteit van Branded Podcasts: Goed ontvangen podcasts genereren 3,1 keer meer merkbekendheid en 2,1 keer meer merkvoorkeur, waarbij extra merkvermeldingen de herkenning en betrokkenheid verhogen zonder de likeability te schaden.

3. Podcasts als Kennisbron: 36% van de zakelijke beslissers luistert naar podcasts om nieuwe dingen te leren, met een nog grotere nadruk (87%) op informatieve podcasts onder degenen met meer beslissingsbevoegdheid.

In een recente studie uitgevoerd door Lower Street in samenwerking met ContentFX is een opmerkelijke trend aan het licht gekomen: een aanzienlijk aantal business leaders en founders luisteren frequent naar podcasts. De studie, die 511 zakelijke beslissers uit de VS en het VK omvatte, onderzocht hun podcast luistergewoonten en onthulde de sleutelfactoren die merken effectief maken bij het bereiken van B2B-doelgroepen.

De resultaten toonden aan dat meer dan de helft van de ondervraagde zakelijke leiders en oprichters (55%) regelmatige podcastluisteraars zijn. Dit cijfer is ook indrukwekkend onder executives en medewerkers in leiderschapsrollen, waarvan 51% aangaf regelmatig naar podcasts te luisteren. Wat nog opvallender is, is dat deze senior executives ook aangaven vaak naar de reclame- en merkboodschappen te luisteren die in deze podcasts worden uitgezonden.

Steven Bonnard, Head of Marketing bij Lower Street, benadrukte het belang van deze bevindingen: “Podcast consumptie onder zakelijke beslissers is aanzienlijk. Het is essentieel voor marketeers om volledig te begrijpen welke invloed dit medium heeft op deze groep. Onze studie benadrukt niet alleen de verhoogde betrokkenheid die podcasts bereiken bij zakelijke leiders, maar ook een duidelijke boost in top-of-funnel metrics."

De studie ging verder dan alleen luistergewoonten. Er werd een grootschalig experiment uitgevoerd met toonaangevende B2B-podcasts om bedrijven te helpen hun creatieve strategieën te verfijnen. Uit de resultaten bleek dat populaire podcasts 3,1 keer meer merkbekendheid genereerden en 2,1 keer meer merkvoorkeur. Dit onderstreept het belang van kwalitatieve content in het stimuleren van merkresultaten.

Een ander interessant inzicht was dat het toevoegen van extra merkvermeldingen in een podcast niet alleen de herkenning van sponsoring verhoogt, maar ook de betrokkenheid van het publiek verhoogt, zonder de algehele likeability van de podcast te schaden.

Peter Hammer, Managing Director van de Marketing Scientist Group en de hoofdonderzoeker voor ContentFX, voegde toe: "Deze bevindingen benadrukken dat likeable, goed gebrandmerkte podcasts sterke resultaten kunnen opleveren voor marketeers."

Tot slot toonde de studie aan dat 36% van de zakelijke beslissers naar podcasts luistert om nieuwe dingen te leren. Deze honger naar kennis is nog sterker bij degenen met meer beslissingsbevoegdheid, waarbij 87% van deze individuen een voorkeur uitsprak voor informatieve podcasts.

In de woorden van Steven Bonnard: “In de snelle zakelijke wereld van vandaag is het essentieel om je te onderscheiden van de rest. Podcasts bieden hiervoor een krachtig instrument, waarmee merken zakelijke prospects kunnen betrekken en top-of-mind kunnen blijven bij potentiële klanten. Branded podcasts onderscheiden zich als een effectief marketinginstrument."

Gespot op: Podnews

Join the conversation

or to participate.