VrijMiPost 23

In deze VrijMiPost hoe AI enorme kansen creeert voor iedereen, een opmerkelijke video van het Canva team en een gerucht over een risicovolle overname in de tech. En het Google Algoritme lijkt gelekt (not joking)

Genoeg te melden deze week. Maar voordat ik al die interessante content ga delen die ik ben tegengekomen, begin ik deze week met waar ik me op dit moment mee bezighoud …

Met Springcast zijn we op dit moment druk aan het fund raisen. We hebben grote ambities en met de juiste investeerders aan boord, gaan we de wereld veroveren 😉 

En iedere founder die ooit investeringsrondes heeft gedaan, weet dat ze pretty stressful kunnen zijn. Maar daar staat tegenover dat je regelmatig met een van je 🦸🏼‍♂️ ondernemershelden aan tafel zit als potentiële investeerder. En dat op zichzelf is goud waard, maar als ze dan meedoen… 🤯 En deze week was dat het geval (kan nog geen namen delen).

Verder lanceren we deze zomer een 📱 interne Podcast-app voor organisaties. Een mobile app die de luisterervaring van Spotify overstijgt en waar alle interne podcasts samenkomen. Uiteraard in de brand colors van de organisatie. Dit is een van die bucketlist projecten. En deze zomer kan ik ‘m afvinken.

Anyway… it’s exciting!

Opmerkelijk 🤯

Op mijn LinkedIn tijdlijn kwam ik de onderstaande video tegen… ik vind het persoonlijk moeilijk om te bepalen wat ik ervan vind… authentiek? Over the top? Too staged? Ik weet het niet… het trok in ieder geval mijn aandacht ;)

Maar ik kwam ook een mind blowing video tegen over hoe AI kan helpen met programmeren. Ik vraag me af of je straks ook als niet-programmeur binnen no-time een applicatie kan bouwen… Gespot op de tijdlijn van Jarno Duursma

Fun fact: Accountants waren in de jaren 70 bang dat een app van $99 dollar hun baan zou kosten. Gelukkig voor hen bleek het tegendeel waar. Ik hoorde deze quote in een YouTube-video (weet niet meer welke), maar zocht het verhaal op. 👇

Rumors 🤫

Het gerucht gaat dat…. Google Hubspot gaat overnemen 🤫 Ennuh… Reuters heeft het er ook al over.

Zo’n overname zou heel wat onrust kunnen brengen. Google heeft namelijk nogal de neiging om zomaar producten te sunsetten, zoals ze dat mooi noemen. Uitfaseren dus. Nu zal dat niet zomaar met een Hubspot gebeuren, maar toch…

Aan de andere kant biedt het wellicht ook weer mooie kansen. Wordt de pricing vriendelijker? Wordt de integratie met Search beter? We don’t know. Anyway… mijn artikel over het Hubspot alternatief is onbewust goed getimed ;)

In het onderstaande artikel wordt het gezien als een move om Microsoft te challengen. Interessant!

Ochtend routine voor brain performance

Een fragment uit een mooi interview met een neuroscientist over hoe je ochtendroutine je brain performance kan verbeteren (8 min)

Het Google-algoritme gelekt?

Kijk… ik heb natuurlijk niet het hele artikel gelezen… het is laaaaaanggggg! 🙂 Maar de bronnen, de data, de reviews… het zou weleens waar kunnen zijn. Ik zeg: laat even samenvatten door ChatGPT 😉 Dus hierbij het origineel en de summary van ChatGPT:

Iedere vrijdag om 14:58 ontvang je van mij de VrijMiPost en iedere 14 dagen een deep dive artikel met kennis en updates met betrekking tot:

📈 Marketing 
🎙️ Communicatie,  
👔 Ondernemerschap 
🕰️ Productiviteit 
📱 Tech.

Ik verstuur deze nieuwsbrief met Beehiiv.

Hi 👋, ik ben Nico. Ik bouw inmiddels mijn 7e bedrijf (Springcast) en schrijf al 15 jaar over marketing, ondernemerschap en productiviteit. Ik heb meer dan 500 ondernemers gecoacht en sta dus nu zelf weer met mijn poten in de klei. Lees hier mijn verhaal.

Denk je dat mijn nieuwsbrief leuk en interessant is voor iemand anders? Stuur ‘m dan door via de blauwe 💙 knop. Aanbevelingen zijn mijn grootste aanmoediging om kwalitatieve content te blijven maken.

Mijn huidige tech stack

Join the conversation

or to participate.