VrijMiPost #21

Deze week 3 nieuwe blogposts, mooie data over podcasting, een poll over hoe Nederlandse professionals nieuwe podcasts ontdekken en een antwoord op de vraag… “Is vingerknakken slecht?”.

Na een korte break van 3 weken is de VrijMiPost er weer. En hoewel ik 3 weken lang geen VrijMiPost heb gedeeld, heb ik niet stilgezeten. Want rest equals creativity 😉 En dat resulteerde in een paar mooie blogs.

Maar ook weer mooie data over podcasting, een poll over hoe Nederlandse professionals nieuwe podcasts ontdekken en een antwoord op de vraag… “Is vingerknakken slecht?”.

Table of Contents

Fresh out of the oven

Wat ik lees/kijk/luister

Leaders are readers… and listeners

Signalhill en Triton deden onderzoek naar het podcast-luistergedrag van senior executives en wat blijkt…? Die luisteren bovengemiddeld vaak en lang naar podcasts.

83% luisterde in de afgelopen week een podcast en ze gaven aan dat ze gemiddeld 5 uren per week luisteren. Hier vind je het hele onderzoek.

Boek: Diary of a CEO

Afgeleid van mijn favoriete YouTube channel op dit moment, het boek Dairy of a CEO. No worries als je geen CEO bent. Dit boek gaat veel meer over persoonlijke en professionele ontwikkeling dan over de CEO zijn… sterker nog… dat komt niet eens voor in het boek.

Anyways… ik heb volgens mij nog niet eerder zoveel highlights in een boek gemaakt. Bekijk het boek hier.

ChatGPT 4o: Sollicitatie prep (mindblowing)

Wat voor mij mind blowing was, was dat ChatGPT humor snapte in een real time conversatie. Als ChatGPT straks echt goed taken kan uitvoeren en gekoppeld kan worden aan mijn systemen en apps, dan zou dit weleens de nieuwe Virtual Assistent kunnen worden! Anyway… take a look!

Poll: hoe ontdek jij nieuwe podcasts?

Ik kwam eerder een poll tegen van iemand uit de U.S. die dezelfde poll deed. Ik zag daar een opmerkelijk resultaat, maar helaas maar 52 votes. Ik ben benieuwd hoe dat in mijn netwerk is en hoe de data is als er meer mensen stemmen. Benieuwd? Check mijn poll.

Wat ik uitspook: Interview 1% event

Zoals ik al in de VrijMiPost #17 aankondigde, sprak ik op het event van Geert Hidding over mijn 1% reis. Hoe ik steeds verder kom in het leven door met een constante cadans te investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling. Je kunt het interview hier terugluisteren.

Trivia

Myth busted? Vingers knakken niet slecht?

Sorry voor de randomness 🙂 Maar soms kom ik iets tegen… dat moet ik gewoon delen. National Geographic: Vingers knakken niet gevaarlijk… interessant! Mam, lees je mee? 😄 

Laat me even weten hoe ik het doe

Wat vind je van deze VrijMiPost?

Login or Subscribe to participate in polls.

P.s. als je me feedback wil geven, stuur me gerust een mail op [email protected]. Dat helpt me om de nieuwsbrief te verbeteren. Aanmoedigende mailtjes zijn natuurlijk ook welkom ;)

Iedere vrijdag om 14:58 ontvang je van mij de VrijMiPost en iedere 14 dagen een deep dive artikel met kennis en updates met betrekking tot:

📈 Marketing 
🎙️ Communicatie,  
👔 Ondernemerschap 
🕰️ Productiviteit 
📱 Tech.

Ik verstuur deze nieuwsbrief met Beehiiv.

Hi 👋, ik ben Nico. Ik bouw inmiddels mijn 7e bedrijf (Springcast) en schrijf al 15 jaar over marketing, ondernemerschap en productiviteit. Ik heb meer dan 500 ondernemers gecoacht en sta dus nu zelf weer met mijn poten in de klei. Lees hier mijn verhaal.

Denk je dat mijn nieuwsbrief leuk en interessant is voor iemand anders? Stuur ‘m dan door via de blauwe 💙 knop. Aanbevelingen zijn mijn grootste aanmoediging om kwalitatieve content te blijven maken.

Mijn huidige tech stack

Join the conversation

or to participate.