Business coach

Een business coach die zelf ook nog steeds bedrijven bouwt. Want dat is waar ik in geloof... practice what you preach. Op dit moment bouw ik een SaaS bedrijf, maar hiervoor bouwde ik o.a. agencies en een hosting bedrijf. Ben je benieuwd wat ik voor jou kan doen? Lees nog even verder ;)

Inhoudsopgave

Business coach

Hi 👋 Ik ben Nico. Ondernemer en business coach. Ik heb inmiddels zo'n 500 ondernemers gecoached en bouw inmiddels zelf weer aan een mooi bedrijf. Af en toe help ik nog iemand met zijn/haar strategie. Dus als je zo'n vraagstuk hebt... lees nog even verder.

Vraag een kennismaking aan

Ik ben geen typische business coach. Veel business coaches zijn primair coach. Ik ben primair ondernemer en secundair business coach. Ik ben 5 jaar lang primair business coach geweest en heb 1.000+ ondernemers gecoacht.

Maar na 5 jaar merkte ik dat mijn eigen ontwikkeling begon te stagneren. Want ik was alleen maar kennis aan het delen en niet meer aan het vergaren. Natuurlijk las ik boeken en leerde ik ook weer van de mensen die ik coachte, maar dat is toch anders dan ervaring opdoen.

En daarom besloot ik zelf ook weer te ondernemen en te stoppen als fulltime coach. Vandaag de dag coach ik slechts een handje vol ondernemers en alleen als er écht een klik is en als ik écht denk dat ik van toegevoegde waarde kan zijn.

🧐 Nog even... wat doet een business coach ook alweer?

Misschien heb je nog geen ervaring met een business coach. Of misschien is het handig om toch even te verduidelijken wat je specifiek van mij als business coach kan verwachten.

Een business coach (zoals ik) kun je het best vergelijken als een compagnon zonder aandelen. Je kunt in vertrouwen sparren over strategische of belangrijke kwesties waar je wel wat extra perspectief kan gebruiken.

Vraagstukken

Ik ben als business coach op m'n best als je bij me komt met strategische vraagstukken of als je echt een kritische situatie hebt met veel urgentie.

Strategische vraagstukken:

Ik coach het liefst op strategische vraagstukken en de strategische executie. Want zonder plan kom je nergens... of overal ;) en zonder executie ben je slechts een plannenmaker. Dit is waar ik onder andere mee kan helpen:

 • Je propositie aanscherpen voor meer tractie
 • Een belangrijke strategische keuze maken
 • Je businessplan checken en challengen
 • Een plan maken om je doelen te bereiken
 • De next steps bepalen voor de business

In het verleden hielp ik mensen met de volgende concrete vraagstukken;

⚖️
Een succesvolle freelancer helpen om de keuze te maken tussen agency bouwen, een slimmer verdienmodel ontwikkelen of status quo behouden en winst investeren voor later.
🚀
Een kleine agency helpen om een concurrerende propositie te ontwikkelen, waarmee meer tractie zou ontstaan (missie geslaagd) en dit uit te bouwen tot een groei van 4 fte naar 20 fte.
🔥
Een stagnerende business analyseren om samen te kijken welke opties er zijn om de groei weer aan te jagen en de optie te toetsen aan jouw persoonlijke doelen en kaders.
🧭
De impact van een potentiële strategisch partnership, fusie of verkoop in kaart brengen en de scenario's afwegen door te kijken naar jou als ondernemer, het bedrijf en de markt.

Overige vraagstukken

Over het algemeen kun je voor bijna alle vraagstukken wel bij een business coach terecht, maar hier nog een paar voorbeelden van waar ik je nog meer mee kan helpen:

 • Meer focus als ondernemer krijgen
 • Motivatie terugvinden als je even in een dip zit
 • Marketing & sales plan opstellen en/of finetunen
 • Beter worden in financiële cijfers lezen
 • Next steps in persoonlijke ontwikkeling bepalen

Werkwijze

Ik werk volgens een strak proces. Mijn tijd is schaars en dat van jou waarschijnlijk ook. Daarom is mijn intake proces erop gericht om snel vast te stellen of we een match zijn. Daarna heb ik een flexibel proces dat aansluit op jouw behoeften. Hier is het coachingsproces;

1️⃣
Intake formulier
Je vult eerst een intake formulier in met het vraagstuk waarmee je wilt beginnen en waar je meer vertelt over jou, je bedrijf en de markt waarin je werkt.
2️⃣
Kennismaking (virtueel)
Als ik denk dat ik je kan helpen, dan plannen we een kennismaking, waarin we iets dieper inzoomen op je vraagstuk, maar ook beiden kunnen verkennen of er een klik is.
3️⃣
Kick-off
Afhankelijk van je vraagstuk, beginnen we met een kick-off sessie. Heb je een 'lichter' vraagstuk, dan plannen we gewoon de eerste sessie. Het verschil is dat een kick-off veelal een dubbele sessie is met een deep dive in jou en jouw wereld.
✳️
Business coaching
Daarna beginnen de coaching sessies. Ik doe niet aan trajecten, dus iedere sessie wordt los geboekt. Daarmee heb je ook volledige controle over de investering die je doet.

Referenties

Ik heb inmiddels een kleine 1.000 ondernemers als business coach begeleid en veel van hen zouden met alle plezier een referentie geven. Maar om het overzichtelijk te houden, heb ik hier 3 testimonials uitgelicht van ondernemers die naar tevredenheid met mij hebben gewerkt.

Next steps

Ben je enthousiast en ben je bereid om te investeren in een ervaren business coach, dan raad ik je aan om een kennismaking te plannen. Het goed om te weten dat ik premium tarief reken voor mijn tijd, maar ik beloof je dat iedere cent waard is.

Dit zijn de volgende stappen:

 1. Vul het intake-formulier in (blauwe knop)
 2. Ik beoordeel of jouw vraagstuk aansluit
 3. We plannen een vrijblijvende kennismaking
 4. Jij besluit of we van start gaan
 5. We plannen direct de eerste sessie
💡
Ben je via Google op deze pagina terecht gekomen en weet je nog niet goed wie ik ben? Lees dan eerst even over mijn achtergrond en waarschijnlijk doe je er goed om me eerst een tijdje te volgen. Mijn nieuwsbrief of op LinkedIn.

FAQ

En dan zijn er altijd nog een paar vragen ;) Ik heb de meestgestelde vragen op een rijtje voor je gezet.

Ben jij (Nico) dan mijn persoonlijke coach?

Ja, ik zal jou persoonlijk coachen. Er zijn geen sub-coaches, online trajecten of trainingen. Gewoon good old 1:1 coaching. Jij en ik in een virtuele sessie of bij jou op locatie.

Welke onderwerpen komen aan bod bij business coaching?

Aan nagenoeg alles. Alles staat met elkaar in verbinding en heeft invloed op alles. Maar veelvoorkomende onderwerpen zijn: persoonlijk leiderschap, business groei, marketing, strategie, positionering, teams aansturen, productiviteit, zelfvertrouwen, sales, enzovoorts.

Wat wordt er van mij als ondernemer verwacht?

Uiteraard dat je in jezelf investeert en tijd beschikbaar maakt om te werken aan jouw ambities. De hoeveelheid tijd dat het business-coaching traject van jou vraagt, hangt af van jouw doelstellingen.

Wat levert business coaching mij op?

Het belangrijkste is dat je er niet alleen voor staat. Dat je iemand hebt met wie in vertrouwen kunt praten over je zorgen, uitdagingen of plannen. Daarnaast deel ik mijn kennis, ervaring en netwerk met je. Of dat rendement in verhouding staat tot de investering, is iets dat jij alleen kunt bepalen.

Wat kost business coaching?

Je hebt coaches die je helpen voor €35 per uur, je hebt ze van €150 per uur en je hebt coaches die je een programma proberen te verkopen van €30.000. Coaching begint bij mij vanaf €750 per sessie.